Negocierile dintre viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu şi Nicolae Badea, administratorul bazei sportive Dinamo, au fost un succes pentru microbişti, dar şi pentru bucureşteni, Badea a pus o singură condiţie: să facă parte din din echipa care se va ocupa de proiectul reconstruirii arenei Dinamo.

Dinamoviştii au ȋnceput să viseze la posibilitatea intrării arenei din Ştefan cel Mare ȋn circuitul EURO 2020, consemnează sport.ro. Aşa cum a promis, Dan Cristian Popescu a discutat cu Nicolae Badea despre construirea noului stadion. Badea şi-a dat acordul pentru cedarea bazei pe care o are ȋn administrare ȋn dacă va face parte din echipa care se va ocupa de proiectul reconstruirii arenei Dinamo.

Proiectul de 30.000.000 euro este acum la mȃna MAI şi a PSD care va dori să obţină măcar avantaje de imagine.

Din punct de vedere legal, arena aparţine MAI, dar a fost luată ȋn administrare cu acte ȋn regulă de Nicolae Badea, care nu a vrut să renunţe la acest drept fără să aibă un beneficiu.

La iniţiativa viceprimarului Sectorului 2, s-a ajuns la un consens, după ce fostului acţionar al lui Dinamo a văzut proiectul noii baze sportive. Badea a transmis că va fi dispus să renunţe la dreptul de administrare al bazei in favoarea Primariei, cu o condiţia să aibă acces la proiectul reconstruirii arenei Dinamo.

Se aşteaptă acordul lui Carmen Dan
Negociatorii spun că mingea este acum ȋn terenul celor de la MAI. Ministerul de Interne este proprietarul de drept al bazei Dinamo şi al stadionului, astfel că de MAI este responsabil de demararea proiectului. Mai ȋntȃi, MAI va trebui să cedeze baza din Ştefan cel Mare către Primăria Sectorului 2. Reconstruirea arenei a fost bugetată cu 30.000 de euro de Primăria Sectorului 2.