După ce Președintele USR, Dan Barna, l-a atacat pe viceprimarul Sectorului 2, liberarul Dan Cristian Popescu, europarlamentarul Rareș Bogdan intervine ȋn această dispută pentru a-i lua apărarea colegului său de partid.

„Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, este un politician extrem de activ, pe care locuitorii sectorului 2 îl recunosc ca primar. Lui Popescu i se reproșează de către USR lipsa de integritate, acest fapt nefiind dovedit până acum”, a spus Rareș Bogdan.

De asemenea, europarlamentarul denunță imixțiunea conducerii USR în modalitatea de alegere a candidaților PNL și îi acuză că inventează probleme penale și de integritate pentru a scoate din cursă candidații PNL deja validați de filiale.

„Din păcate, cei de la USR refuză în acest moment candidați unici, iar noi suntem în discuții inclusiv cu PMP (…) Mi se pare puțin anormal ca un partid să încerce să facă ordine în interiorul altui partid“, a declarat Rareș Bogdan.

Viceprimarul sectorului 2 al Capitalei, Dan Cristian Popescu, a declarat, luni, că deocamdată este candidatul PNL pentru funcția de primar al sectorului 2, iar dacă nu va fi susținut de PNL, va candida independent.

„Mă gândesc să și câștig. Sunt candidatul PNL la Primăria Sectorului 2. Am fost întrebat dacă voi candida de la alt partid. Am zis că voi candida în orice condiții. De aici a apărut informația că voi candida din partea PSD.

A fost o declarație a mea asemănătoare cu cea a lui Nicușor Dan, am spus că voi candida oricum pentru sectorul 2. Munca mea din ultimii 8 ani a fost legată de sectorul 2, unde am trăit cea mai mare parte din viață, de care sunt foarte legat. Sunt candidatul PNL, și în ipoteza ce fac dacă nu mă susține PNL, voi candida oricum”, a declarat Dan Cristian Popescu pentru dcnews.ro.