Un consilier general suspecteazã cã existã raportãri false în privinţa infecţiilor nosocomiale din spitalele Capitalei, subordonate Primãriei Municipiului Bucureşti. Ana Cicealã, consilier general USR, a studiat proiectele de management al candidaţilor la concursuri, de unde reiese cã rata de raportare este de numai 0,36%.

Pe pagina sa de socializare, Ana Cicealã, consilier general USR, afirmã cã are suspiciuni în privinţa raportãrii corecte a infecţiilor nosocomiale din spitalele subordonate Primãriei Capitalei. Cicealã susţine cã aceastã concluzie reiese din proiectele de management cu care s-au câștigat concursurile.

Rata de raportare a infecțiilor nosocomiale în spitalele aflate în subordinea Primăriei Capitalei este de 0,36%, reiese din proiectele de management cu care s-au câștigat concursurile de management de spital la unitățile sanitare aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

Voi propune curând un proiect de consiliu general Bucureşti pentru motivarea managerilor de spitale sã raporteze corect, real infecţiile. Acest lucru se poate face prin creșterea alocărilor bugetare de investiții către spitalele unde infecțiile nosocomiale sunt o problemă majoră și crearea unei echipe medicale independente responsabile cu colectarea de probe şi de date epidemiologice și raportarea periodică pe site a ratei infecțiilor nosocomiale”, spune Ana Cicealã.