Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, face un nou apel către români să respecte măsurile de distanțare socială de sărbători și să rămână acasă. El avertizează că o simplă vizită de Paște la rude mai în vârstă poate însemna sfârșitul pentru acestea.

„Dacă de sărbători oamenii nu respectă regulile de distanțare socială, dacă merg în vizită, riscăm ca la Paștele viitor să facem pomeni, nu sărbători”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Secretarul de stat spune că ȋncălcarea regulilor ar putea duce la o explozie de cazuri peste două săptămâni.

„Dacă nu respectăm restricțiile, peste 14 zile vom culege roadele, care vor fi extrem de tragice. Dacă nu respectăm regulile acum, de sărbători, peste 7-14 zile vom avea îmbolnăviți și morți (...) Și câteva minute dacă durează vizita la o rudă mai în vârstă, poate însemna sfârșitul pentru acea rudă. Predicțiile au fost variate: unele spun că acum suntem la vârf (vârful epidemiei - n.r.), altele că pe 25 aprilie vom ajunge, iar altele spun că vârful va fi în luna mai. Trebuie așteptat până în luna mai să vedem evoluția”, a afirmat Arafat.

De asemenea, Raed Araft nu exclude un al doilea val al pandemiei, la toamnă.

„Acum poate începe o scădere a cazurilor, iar la toamnă să crească din nou. Trebuie să luăm în calcul și această variantă și să fim pregătiți”, a spus secretarul de stat.