Aflat în studioul Digi24, Radu Mihaiu, preşedintele USR sector 2, s-a dat de gol că habar nu are ce înseamnă votul prin corespondenţă şi cine poate folosi acest instrument.

În timpul dezbaterii, fostul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene în 2016, în guvernul technocrat, susţinea că scorul preşedintelui Iohannis de la prezidenţiale va putea fi comparat cu cel al PNL, de la alegerile locale din vara anului viitor. Viceprimarul liberal al sectorului 2, Dan Cristian Popescu, i-a explicat colegului său de platou că votul prin corespondenţă este posibil, conform legii, doar la alegerile parlamentare şi prezidenţiale. Pentru locale, românii stabiliţi în străinătate nu vor putea vota decât dacă se prezintă la urne, în ţară.

Radu Mihaiu se visează primar al sectorului 2. Conform regulamentului alianţei USR-PLUS, înainte de a fi desemnat oficial, el va trebui să treacă de lupta internă cu persoana care va fi desemnată de filiala PLUS de la sector.

Vă reamintim că USR este unul dintre partidele care a susţinut introducerea procedurii de vot prin corespondenţă. Se pare, însă, că nu toţi membrii au apucat să citească legea şi să înţeleagă ce presupune această procedură şi cazurile în care se aplică.