Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, își va executa în continuare pedeapsa cu închisoarea, după ce judecătorii i-au respins contestaţia în anulare, prin care acesta solicita anularea condamnării. Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare și încarcerat anul trecut, după ce a încercat să se sustragă executării, părăsind țara.

Radu Mazăre și-a motivat contestația pe o așa-zisă procedură ilegală de extradare, care ar fi fost aplicată pentru aducerea sa din Madagascar, unde se stabilise după plecarea din țară.

"Sigur că numele meu e şi notoriu şi controversat. De-a lungul carierei m-am străduit să fac lucruri bune şi să-i ajut pe mulţi. Aducerea mea s-a făcut înainte de alegeri pentru a fi prezentat ca pe un trofeu. Acolo fiind, s-au făcut presiuni în fiecare zi asupra mea pentru a semna că sunt de acord să renunţ la legea din Madagascar. Eu am cerut să fiu prezentat în faţa unui judecător. (...) A început ca o procedură de extrădare legală şi a sfârşit ca o predare frauduloasă. Scopul este evident. Am văzut o corespondenţă a Interpol şi am văzut că cei de acolo se grăbeau să mă predea fără a fi prezent în faţa unui judecător", a declarat Mazăre în fața instanței.

Pledoaria și probele prezentate de fostul edil și avocatul său nu i-au convins însă pe judecători, care au respins contestația formulată de aceștia.

Radu Mazăre, controversatul primar al orașului de la malul mării, a primit o condamnare cu închisoarea după mai mulți ani de judecată în cadrul unui dosar în care a fost acuzat de retrocedări ilegale de terenuri şi plaje din Constanţa şi Mamaia.