Ambiguitatea sau indecizia Primǎriei Capitalei cu privire la eco-voucherele acordate bucureștenilor persistǎ. Amendamentul adus de consilierii generali la proiectul de hotǎrâre privind acordarea a 9.000 de lei pentru o rablǎ este ȋncǎ incert pânǎ la apariția unui regulament.
Potrivit anunțului primǎriței Gabriela Firea, cei 9.000 de lei care vor fi acordați pentru o rablǎ ar putea fi folosiți pentru cumpǎrarea de electronice și electrocasnice. Amendamentul a venit ca urmare a faptului cǎ mulți bucureșteni nu-și permit sǎ-și cumpere o mașinǎ nouǎ, iar ținta de a scǎpa de rablele din Capitalǎ nu ar fi atins. Dacǎ Primǎria Capitalei nu se va rǎzgândi, pe o rablǎ se vor putea cumpǎra laptopuri, televizoare, frigidere etc. Amendamentul a fost deja votat de Consiliul General, dar nu ar fi pentru prima datǎ când o hotǎrâre nu se respectǎ.

Potrivit documentului, Primăria Capitalei urmează să acorde în perioada 2018 - 2019 un număr de 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 de lei pentru achiziţionarea de autovehicule cu nivel redus de emisii, obiecte electronice sau electrocasnice, în schimbul predării spre casare a maşinilor uzate.

Cei care vor decide sǎ-și cumpere altǎ mașinǎ, vor putea fi folosi banii ca avans pentru autoturisme prietenoase cu mediul, electrice sau euro 6, dar şi pentru achiziţia de motorete, motociclete şi biciclete electrice.

Beneficiarii voucherelor pot fi persoane fizice sau juridice de drept privat, cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, fără a avea obligaţii de plată la bugetul local.

Anunțul de pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Bucureşti aratǎ cǎ bucureștenii mai au de așteptat.

Pentru punerea ȋn aplicare a acestui program este necesarǎ elaborarea unui regulament, document care este ȋn prezent ȋn lucru la Direcțiile de specialitate din cadrul Primǎriei Capitalei și care va fi definitivat ȋn cel mai scurt timp.

Dupa finalizarea Regulamentului, care va conține toate condițiile de acordare a voucherelor, acesta va fi adus la cunoștința publicului prin postarea pe site-ul www.pmb.ro și afișarea la Registratura Primǎriei Municipiului București.