În loc să îndrepte situaṭia în care au adus ṭara şi să facă strategii, social-democraṭii îşi rezolvă frustrările. Ei caută motivele dezastrului la europarlamentare din 26 mai 2019 acolo unde nu trebuie şi îşi păcălesc din nou alegătorii. PSD-iştii au ajuns să fie superstiṭioşi. Un alt vinovat găsit este primarul general care nu a asigurat apă caldă bucureştenilor din două sectoare.

Potrivit surselor Știrilor ProTV, lideri PSD încearcă să o convingă pe Viorica Dăncilă, cea care a preluat conducerea partidului după condamnarea definitivă primită luni de Liviu Dragnea, să elimine de pe lista PSD candidaii la europarlamentare din afara partidului. Sunt vizaṭi Carmen Avram, Chris Terhes, Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini.

Social-democraṭii îl acuză pe Liviu Dragnea că au obṭinut scorul de 23% din cauza candidaṭilor propuşi din afara partidului.

PSD şi-ar fi propus ca după anunṭarea rezultatelor finale de către BEC să anunṭe care oameni vor merge la Bruxelles, Carmen Avram, Chris Terhes, Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini ar putea fi scoși de pe listă, deși au fost între primele 7 locuri.

O decizie clară în acest sens va fi luată mari 28 mai 2019 în CEx-ul PSD.

Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu a scris pe blogul personal că ”în toate judeele în care au fost puși candidai din afara partidului - Sălaj, Timișoara, Maramureș și Iași - au fost pierdute de PSD” și că ”a doua greșeală a fost alcătuirea listei cu oameni din afara partidului, după criteriul așa vrea mușchii mei, ceea ce a dus, pe de o parte, la revolte în organizaiile unde le-au fost impuși candidai din afară cum ar fi la Timiș, iar pe de alta, la demobilizarea propriului electorat.

PSD-iştii au găsit-o vinovată şi pe Gabriela Firea, care a lăsat fără apă caldă mai multe zile două sectoare. Ca de obicei, primăriṭa a spus că este vorba de un sabotaj al ELCEN care a întrerupt furnizarea agentului termic fără să anunṭe RADET. În opinia primarului general, ar fi fost o strategie a Guvernului să o “faulteze” pe ea, cea care vrea “binele bucureştenilor”.