Startul revoltei din PSD a fost dat de organizațiile din Ardeal, după numirea interlopului Liviu Alexa la conducerea organizației-fanion a partidului din această regiune istorică a României. Parlamentarii din Sud le-au urmat exemplul. Ei invocă întoarcerea grupării Năstase la „butoanele” Vioricăi Dăncilă.

„Să pui în fruntea organizației care l-a dat pe negociatorul României când am intrat în Uniunea Europeană(Vasile Pușcaș-n.r.), ideologi și miniștri, un interlop ca Alexa reprezintă o jignire pentru cei care ne votează”, a declarat un parlamentar din Bistrița pentru Comisarul.ro.

Cei doi parlamentari PSD care au semnat deja moțiunea de cenzură sunt din Ardeal. Cei din Sud sunt nemulțumiți de influența tot mai mare pe care o are gruparea Năstase asupra liderului PSD Viorica Dăncilă.

Conform informațiilor, din cele două tabere social-democrate vor fi 15 parlamentari care sigur vor vota la vedere. Câțiva dintre acești parlamentari fac parte dintr-un grup mai mare, de 23 de parlamentari, care a negociat în ultimele două săptămâni atât cu Opoziția cât și cu liderii PSD.

Nu este exclus, spun aceleași surse, ca pe măsură ce valul anti-Guvern să pară de neoprit, o parte dintre parlamentarii ALDE care au trecut în tabăra PSD să întoarcă din nou armele având în vedere că, odată căzut Guvernul, promisiunile care li s-au făcut să devină caduce.