Liderii grupării anti Dăncilă, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, au convocat vineri mai mulți lideri de organizații. Ei se vor întâlni în biroul președintelui Camerei Deputaților pentru a stabili strategia înaintea CEX-ului PSD, care va avea loc în această seară. Ei vor să-i ceară lui Dancilă să plece din fruntea partidului pe cale amiabilă.

La scurt timp după succesul moțiunii de cenzură, Paul Stănescu și Marcel Ciolacu s-au întâlnit cu Victor Ponta pentru a discuta despre strategia din Opoziție și înaintea consultărilor de la Palatul Cotroceni. Între timp, Viorica Dăncilă anunțase că PSD nu merge la consultările de la Palatul Cotroceni. Cei doi PSD-iști și-au convocat apropiații în biroul președintelui Camerei Deputaților. În biroul lui Ciolacu au sosit până acum Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, Dan Nica, Florin Iordache, Alfred Simonis, Ionel Arsene, dar lista ramane deschisa pe parcursul zilei. De această întâlnire au aflat și premierul Dăncilă, dar și secretarul general al PSD, Mihai Fifor. Ultimul a început să sune mai mulți șefi de organizații pentru a-i întreba dacă participă și să-l informeze asupra discuțiilor.

“Așa nu se mai poate, trebuie să ajungem la o înțelegere amiabilă cu Dăncilă să plece din fruntea partidului”, au fost cuvintele rostite la discuția informală. Cei prezenți susțin că trebuie să existe un plan înaintea Comitetului Executiv care este convocat pentru ora 18:00, deoarece partidul trebuie să se salveze din situația în care se află.

„Nu mai are rost să dăm vina unii pe alții, trebuie să facem analize sociologice și să vedem care este calea de urmat împreună, urmează alegerile locale și parlamentare”, a spus un alt lider.