Spune că nu are bani, dar imaginea propiei sale persoane este mai importantă. ONG-urile care activează în mediul social se plâng că Primăria Capitalei nu le mai finanţează proiectele pe care tot Primăria le-a declarat câştigătoare. Gabriela Firea spune că de vină pentru acest lucru sunt tăierile bugetare. 2.800 de personae sunt în dificultate.

Administraţia Spitalelor din subordinea primăriei a pus la bătaie un buget de peste un milion de euro pentru „Reclamă şi publicitate”.

Pe 10 iulie 2019, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a selectat 19 proiecte de asistență socială derulate de ONG-uri care urmau să primească finanțare nerambursabilă în valoare de un milion de euro de la Primăria Capitalei. Se preciza în comunicat că acești bani vor asigura servicii sociale pentru 2.800 persoane vulnerabile în cadrul centrelor de zi și de urgență, de îngrijire, educație și consiliere. Reprezentanţii ONG-urilor, deşi au fost anunţati de oamenii primăriei că proiectele lor au fost declarate câştigătoare, ei nu au primit niciun leu. Asta pentru că până acum, în nicio şedinţă a Consiliului General nu a fost introdusă pe ordinea de zi vreun proiect prin care să se primească acordul aleșilor locali. Grav este că aceste proiecte ar trebui implementate până pe 15 decembrie 2019.

Pentru situaţia de faţă, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, dă vină pe tăierile bugetare: „Noi finanţăm foarte multe proiecte şi din domeniul social şi culturale, educativ, de mediu… Dacă sunt nişte nemulţumiri punctuale, eu îi rog să mă caute la Primăria Capitalei, pe mine ori pe doamna director al relaţiilor cu ong-urile, patronatele şi sindicatele, pentru că se ştiu şi sunt în legătură. Noi am deschis un call pentru proiectele adresate ong-urilor, atât în domeniul social cât şi în celelalte domenii. Recunosc faptul că fiind bugetul tăiat, practic toate domeniile au avut de suferit, în afară de sănătate. Eu sper că la finalul anului, când se va contura draftul proiectului de buget pentru anul viitor, să se îndrepte această mare eroare care s-au făcut şi anume suprimarea bugetului capitalei”.