Președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, a anunțat, duminică, la Antena 3, că PSD va depune, în sesiunea parlamentară care începe în februarie, o moțiune de cenzură.

Potrivit acestuia, tema moțiunii depinde de răspunsurile Curții Constituționale la sesizările făcute după ce Executivul și-a angajat răspunderea pentru buget și pentru abrogarea multora dintre prevederile Ordonanței de Urgență 114.

Marcel Ciolacu a mai spus, într-o emisiune la Antena 3, că se așteaptă ca Ludovic Orban să demisioneze, dacă sesizarea privind Bugetul este acceptată de CCR.

“Atât eu, ca preşedinte al Camerei, cât şi domnul Meleşcanu, preşedintele Senatului, am făcut o sesizare de conflict juridic constituţional la Cameră privind asumarea bugetului de stat de către Guvernul Orban. Mi se pare total de bun simţ ca în cazul în care CCR o să ne dea dreptate nouă, că s-a declanşat un conflict juridic, orice guvern şi orice prim-ministru de bun simţ trebuie să îşi dea demisia. În momentul în care încalci cea mai importantă lege a ţării trebuie să îţi dai demisia fără doar şi poate.

În cele 60 de zile, în afară că au dat șase asumări și o groază de bâlbe, continuă să creadă că vor putea face alegeri anticipate în România total nedemocratic. În acest moment, România are guvern, adevărat un guvern minoritar, dar cu o majoritate parlamentară, fiindcă așa a fost numit. Avem un președinte ales de curând, avem un Parlament care este în termenii constituționali, alegerile fiind peste câteva luni”, a declarat Ciolacu.