Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat marți un raport de admitere la propunerea inițiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, care prevede că cei inculpați pentru evaziune fiscală, infracțiune care în prezent se pedepsește cu închisoarea, scapă doar cu amendă.

Acest lucru ar fi posibil dacă cei aflați în acea situație achită integral prejudiciul, iar dacă dau și 20% în plus, fapta nu se mai pedepsește deloc. În trecut CCR, a declarat inițiativa ca fiind neconstituțională.

Deputații de la PNL și USR sunt singurii care au votat împotriva acestei inițiative din Comisie.

Proiectul a fost adoptat deja de Senat și urmează să intre în plenul Camerei Deputaților pentru dezbatere și vot final în calitate de for decizional.Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a atras atenția asupra acestei inițiative a PSD de amnistiere a evazioniștilor." PSD a dat unda verde amnistierii evazioniștilor!

In timp ce guvernul liberal e in plină lupta cu pandemia de COVID, PSD și aliații de conjunctura au dat un nou raport favorabil in Comisia juridică, cea de raport, pentru controversatul proiect de lege privind aministierea evazioniștilor.

Proiectul, care merge acum la votul final, propune ca pentru faptele de evaziune până intr-un anumit cuantum (50.000 euro) sa se aplice amendă sau (100.000 euro) pentru a înceta procesul penal dacă este plătit prejudiciul plus 20%, din totalul acestuia, pana la primul termen de judecată.

Mai pe românește spus, hoțul neprins e negustor cinstit, iar dacă ești prins ca faci evaziune fiscală, nu mai săvârșești nici o fapta penală, atât timp cât dai înapoi statului, ceea ce trebuia sa achiți. Proiectul PSD a fost declarat neconstitutional de CCR, însă el a fost readus in parlament, la vot final, cu doar câteva modificări neesențiale.

In cazul in care acest proiect de lege al PSD, un fel de Ordonanța 13 pentru amnistierea evazioniștilor va trece pe Camera Deputatilor, PNL va apela la toate pârghiile constituționale pentru ca o asemenea lege sa nu între niciodată in vigoare.

PSD condus de Liviu Dragnea este același in parlament, chiar dacă între timp este condus interimar de un alt presedinte. Iar scăparea celor certați cu legea, rămâne principala preocupare a celor de la PSD, chiar in vremuri dificile, in care guvernul duce o grea bătălie, împotriva pandemiei de COVID.", a scris Roman pe pagina de Facebook.Inițiativa lui Cătălin Rădulescu, cunoscut ca "deputatul mitralieră" este un proiect mai vechi pe care acesta l-a depus în anul 2017, când PSD era încă sub conducerea lui Liviu Dragnea. Legea a fost adoptată în 2018 cu voturile PSD, ALDE și UDMR și atacată la Curtea Constituțională de PNL, USR și PMP.