Andreea Ciolacu, nepoata președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu a fost numită consilier personal la Institutul Cultural Român, fără a mai fi nevoie de susținerea unui concurs pentru ocuparea postului. Numirea este cu atât mai surprinzătoare cu cât chiar unchiul, Marcel Ciolacu critica în termeni duri PNL, susținând că „nu au nicio limită! Și-au angajat toate rudele, coafezele, chelnerii și cioclii la vârful statului!”.

În replică, Marcel Ciolacu a declarat că nu ar fi intervenit în numirea nepoatei în funcție ci postul a fost unul meritat, Andreea fiind o artistă care și-a găsit locul potrivit la ICR. Andreea Ciolacu a fost angajată în aprilie 2020, după ce anterior lucrase la ALCOM SRL, firma deținută chiar de Marcel Ciolacu în Buzău.

„Andrea se numeşte nepoata mea şi nu m-a dus capul să o pun nici şefă la aeroport, nici manager de spital. Andreea, nepoata mea, în afară că e nepoata mea şi consider că e un copil deosebit, a terminat Regia - artă fotografică cu nota 10. Cred că o zonă cum este ICR este tocmai potrivită stilului ei şi felului ei de a fi. Este o artistă”, a spus Ciolacu la Digi 24.

ICR este condus de Mirel Taloș, un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu. Ciolacu a spus, însă, că nu îl cunoaşte pe acesta, deși, în perioada guvernării USL ambii au fost deputați din partea alianței, timp de patru ani.

„Am făcut alianţă cu domnul Tăriceanu să îmi angajez nepoata, care a terminat Regia - artă fotografică şi care are nenumărate premii câştigate în străinătate, nu în România? Nu îl cunosc pe domnul Taloş Mirel şi mă bucur că Andreea şi-a găsit locul în acel mediu. Aş vrea să faceţi diferenţa între un copil bun şi profesionist şi alte denumiri”, a mai spus președintele PSD.