Europa Liberă scrie că PSD a plătit salariile angajaţilor cu aproape o lună întârziere şi a anunţat concedieri.

Se pare că Partidul Social Democrat a rămas fără bani, în pofida subvenției generoase primite de la statul roman, după alegerile prezidenţiale.

Potrivit unor surse din PSD, din cauza problemelor financiare ale partidului, angajații nu și-au primit la timp salariile în luna ianuarie, iar o parte au fost concediaţi. Noua conducere a încheiat un contract pentru partea de comunicare cu o firmă apropiată a deputatei PSD, Diana Tușa.

Personalul își aștepta salariile după Anul Nou, dar a avut surpriza să constate că partidul nu își achită obligațiile financiare. Întârzierea salariilor s-a prelungit până la sfîrșitul lunii ianuarie, deoarece Autoritatea Electorală Permanentă nu a virat subvenția de la stat. AEP a anunțat pe 28 ianuarie că PSD va primi peste 7,1 milioane de lei ca subvenție – bani publici. Astfel, după trei zile, pe 31 ianuarie, PSD a virat banii către angajați. La unii, banii au ajuns la începutul lunii februarie.

Partidul a trecut și la concedieri, mai multe persoane care lucrau la sediile PSD din timpul lui Dragnea și Dăncilă fiind anunțate că urmează să fie date afară. Printre cei care au fost dați afară se numără și angajați care se ocupau cu partea de comunicare.

„Erau mulți care nu făceau nimic la partid și doar încasau banii. De la începutul acestui am reziliat și contractul cu firma de bodyguarzi, urmează să mai dăm oameni afară pentru a eficientiza activitatea”, au spus surse din PSD.

Din informațiile transmise de Europa Liberă, partidul a încheiat un contract cu o firmă apropiată de Diana Tușa, deputat PSD. Firma urmează să ajute partidul pe partea de comunicare, după ce angajații au fost dați afară.