La doar câteva ore după căderea Guvernului Orban, scenariile privind viitorul guvernării aprind nu doar imaginația electoratului, dar și pe cea a liderilor de partid. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu spune că este exclusă varianta alegerilor anticipate care să decidă o nouă majoritate parlamentară dar declară și că PSD nu va vota un nou Guvern format de Ludovic Orban.

"Sunt foarte mari șanse ca PSD și Pro România să aibă 233 de semnături ca desemnarea domnului Pricopie să treacă prin Parlament. Ne lipsesc șase voturi în acest moment", a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu mai declară și că nu crede în ipoteza conform căreia președintele Iohannis îl va desemna premier pe Ludovic Orban, pentru a doua oară, pentru a forța declanșarea alegerilor anticipate.

"E o diferență mare între nominalizare și votul din Parlament, circuitul democratic este mai lung", a spus Ciolacu.

"Varianta anticipatelor este exclusă din toată această ecuație", susține șeful social democraților.

Liderul PSD a mai dezvăluit și intenția de a se adresa CCR cu privire la OUG emise de Guvernul Orban marți seară.

"Cred că o să ne adresăm CCR ca să ne lămurească dacă aceste OUG sunt legale sau nu. Cele care nu au avut aviz (...) Vom vedea, cert este că există suspiciuni", a mai spus președintele PSD.

Cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate marți seară târziu de Guvernul Orban, încă în funcție, nu au fost publicate nici până în acest moment în Monitorul Oficial. În schimb, decizia Parlamentului privind adoptarea moțiunii de cenzură prin care Executivul a fost demis a apărut deja în MOf.