Miniştrii PSD reuşesc sã irite şi sã enerveze populaţia prin tot ceea ce fac. Duminicã seara Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a reuşit sã strice sfârşitul de sãptãmânã multor români. Oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au iesit sã protesteze luni seara în Piaţa Victoriei.

Proiectul de ordonanţã de urgenţã anunţat de Tudorel Toader, prin care toţi politicienii condamnaţi în ultimii 5 ani de ÎCCJ vor deveni “curaţi”, a scos oamenii din nou în stradã. Printre ei se aflã şi Liviu Dragnea care ar scãpa de dosarul Referendumul, ar putea candida la preşedenţie şi, mai grav, ar putea ajunge primul ministru al ţãrii. Coaliţia PSD-ALDE a reiterat ideea suspendãrii lui Klaus Iohanis “pentru 7 zile”, timp suficient pentru instalarea lui Tãriceanu la Cotroceni şi a lui Dragnea la Palatul Victoria.

În primele ore ale serii, doar câteva sute de oameni au ieşit în stradã în Bucureşti, Cluj şi în alte oraşe. Protestul a luat o turnurã ineditã, dupã ce taximetriştii s-au alãturat oamenilor enervaţi de tupeul PSD-ist. Şoferii de taxi au blocat bulevardul Lascãr Catargiu, care face legãtura dintre Piaţa Victoriei şi Piaţa Romanã.

„Am pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite. Şi vor putea face contestaţie în anulare, repuşi fiind în termen prin ordonanţă, iar instanţa, în complet legal constituit, îi va judeca şi dacă vor fi vinovaţi vor plăti, dacă nu vor fi vinovaţi, sigur nu există temei să plătească. Aceasta este o primă şi imediată măsură”, a spus, printre altele, ministrul Justiției, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Revolta lui Şora

Un mesaj inedit a venit din partea profesorului Mihai Şora. El şi-a publicat soluţiile pe care le considerã necesare.

"Oameni buni, e simplu:
1. PROTESTE MASIVE
2. ANTICIPATE
3. USR & PLUS – ÎMPREUNĂ LA ALEGERI
Vine o vreme când trebuie să-ți iei soarta în mâini; să iei taurul de coarne – înainte ca el să te zdrobească sub copite.
1. Vreți Justiție independentă?
Atunci ieșiți în stradă.
Ultimii doi ani ne-au arătat că – mai mult decât de Uniunea Europeană, Comisia de la Veneția sau alte instanțe – singura „instanță“ de care se tem cu adevărat suntem noi: mulțimea care protestează.
O mulțime pașnică, dar nu mai puțin determinată și inteligentă, care nu poate fi mituită, nici prostită de cârpelile din economie, de promisiuni și declarații sforăitoare.
O mulțime care nu doarme în timp ce ei pregătesc (noaptea ca hoții, bineînțeles) Ordonanțe de Urgență.
„Mulțimea“ înseamnă chiar MULȚIMEA (nu doar pianiștii, filosofii și poeții).
2. Vreți profesioniști la cârma țării, vreți oameni cinstiți și competenți?
Atunci cereți alegeri anticipate.
Este limpede pentru orice om cinstit și destupat la minte că PSD nu funcționează ca un partid politic, ci ca un grup infracțional organizat (la centru și în teritoriu), un grup pus pe căpătuială, pe tâlhărirea unei țări întregi.
Cei care continuă să susțină acest „partid“ sunt – de facto – complici cu prăduitorii României și se fac vinovați de jaful și de netrebniciile care îi definesc: în Justiție, Învățământ, Sănătate, Economie, Agricultură – peste tot unde este rost de mistificat, de sluțit și prăduit.
3. Vreți un viitor senin și liniștit pentru copiii voștri?
Atunci gândiți-vă, întâi de toate, la copii, nu la voi înșivă.
Puneți viitorul lor deasupra prezentului vostru.
Sprijiniți-vă unii pe ceilalți ca să puteți vedea mai departe, dincolo de propria statură și de propriul statut.
USR și PLUS sunt partide prea fragede, iar timpul este prea scurt pentru a face, acum, când țara arde, dantelării doctrinare. Se vor cristaliza și „doctrinele“ odată cu trecerea vremii, după ce țara va fi fost pusă pe picioare. În clipa de față, însă, a intra în alegeri cu liste distincte nu face decât să întărească poziția hoților.
Și USR, și PLUS au oameni admirabili.
Pe unii dintre ei îi cunosc personal, pe alții îi știu de la proteste (și nu de ieri, de azi, ci încă din Piața Universității, de la Roșia Montană și Colectiv).
Sunt – în ambele partide – oameni de toată isprava, în care am deplină încredere; sunt oameni care pot muta munții din loc.
De ACEȘTI OAMENI inteligenți și de ispravă se tem nelegiuiții ajunși la putere; de faptul că ACEȘTI OAMENI nu mai stau pe margine, cuminți ori indiferenți, ci intră în politică; de faptul că, pe zi ce trece, se adună laolaltă alți și alți oameni noi, cinstiți și harnici.
Atacurile mârșave din presa aservită chiar pe acești oameni de ispravă îi vizează, pe toți cei care – sătui de securiști, comuniști, hoțomani și fripturiști – vor să schimbe ceva în România.
Iar – pentru ca schimbarea să se-ntâmple – ACEȘTI OAMENI trebuie să meargă î m p r e u n ă.
Niciodată cuvântul „împreună“ nu a fost mai prețios.
Mihai Șora
21 ianuarie 2019"