Pe 29 februarie, social democraţii îşi aleg o nouă conducere “plină”. Data Congresului a fost stabilită în Comitetul Executiv.

De organizarea acestui Congres se va ocupa actuala conducerea interimară asigurată de preşedintele Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu şi Ionuţ Vulpescu, preşedintele Consiliului Naţional.

Fostul preşedinte al PSD, Viorica Dăncilă, spune că nu va candida pentru un nou mandat, în timp ce Marcel Ciolacu a evitat să dea un răspuns ferm. Surse din cadrul partidului spun că Gabriela Firea şi Eugen Teodorovici se vor înscrie în cursă pentru a prelua şefia partidului, dar până acum, nimeni nu şi-a depus, în mod oficial, candidatura.

Pentru prima dată în istoria partidului, social democraţii se confruntă cu lipsa unor lideri cu notorietate, care să se bucure de simpatia publicului larg, dar şi care să aibă capacitatea de a ţine frâiele celui mai mare partid din România. Disciplina pentru care PSD-ul era recunoscut, a luat sfârşit odată cu încarcerarea fostului preşedinte, Liviu Dragnea, iar acum formaţiunea este zdrunginată de războaie şi lupte interne.