Aseară, PSD a anunțat că amână Congresul programat în 29 februarie, după ce în România a fost confirmat primul pacient infectat cu noul coronavirus, anunță Mediafax. Social democraţii ar fi urmat să își aleagă conducerea sâmbătă.

În acelaşi timp, PSD a anulat şi ședința Comitetului Executiv al partidului, programată astăzi.

„Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie”, se arată într-un comunicat transmis de PSD.

Potrivit documentului citat, PSD a luat decizia de amânare a Congresului și având în vedere recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în această perioadă.

Nu se ştie încă data la care PSD va ţine congresul.