După o zi plină de gândiri și răzgândiri, decizii anunțate și retrase, PSD a concluzionat: Partidul trebuie resetat. La finalul unei ședințe CEX care a durat 6 ore, Viorica Dăncilă și-a dat demisia, argumentând nevoia unei asumări a scorului dezamăgitor în alegeri.

„Eu mi-am depus demisia. Colegii au vorbit, unii au spus că este necesară schimbarea conducerii partidului. Consider ca sunt un președinte responsabil, care vrea să iasă pe ușa din față. Nu puteau colegii să-mi scrie demisia, dacă nu voiam nu-mi dădeam demisia”, a declarat Viorica Dăncilă, infirmând zvonurile venite pe surse cum că o demisie ar fi fost forțată de oponenții săi.

PSD va fi condus de o echipă formată din lideri ai organizațiilor județene care au obținut cel mai bun scor pentru partid la alegerile prezidențiale, printre care se numără fiefurile tradiționale: Teleorman, Mehedinți și Giurgiu. Atât soțul Liei Olguța Vasilescu, Claudiu Manda cât și primarul Capitalei, Gabriela Firea, se vor regăsi în noua structură de conducere.

Conform declarațiilor liderului interimar, Marcel Ciolacu, noua conducere va primi legitimitate prin votul la congresul care va fi organizat în luna Februarie.

În final, Paul Stănescu, noul secretar general, a declarat că „PSD a dat dovadă de maturitate, am dat dovada că conducerea unui partid este un scor de echipă. Pe perioada interimară, toate deciziile vor fi luate de domnul Marcel Ciolacu”.