Cu două runde de alegeri în anul 2020, partidele par a se concentra mai mult pe obținerea funcției de președinte, la scrutinul de peste patru ani. Primul care a avansat intenția unei candidaturi a fost Victor Ponta, fost premier, fost candidat la prezidențiale și actual președinte Pro România.

Întrebat despre posibilitatea ca PSD să susțină candidatura lui Ponta, președintele interimar al social democraților a avansat o propunere surpriză. Conform lui Ciolacu, cel mai bun candidat al PSD pentru prezidențiale este actualul primar al capitalei, Gabriela Firea.

Marcel Ciolacu a declarat că se vede des cu Victor Ponta și că discută despre o posibilă alianță cu Pro România. Astfel, dacă cele două partide vor fi într-o alianță în 2024, atunci candidatul trebuie să fie stabilit în interiorul alianței.

De asemenea, președintele interimar al PSD a vorbit și despre o alianță cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce deputații ALDE s-au afiliat miercuri grupului PSD.

„Afilierea este un pas important pentru o alianță cu ALDE. De asemenea, am discuții cu Ponta zilnice, câte odată bune, câte odată mai puțin bune”, a declarat Ciolacu, despre o eventuală alianță cu ALDE și cu Pro România.