Gabriela Firea și-a amintit că are un oraș de administrat, după ce și-a luat gândul de la președenție. În ultima sa postare, primarul general se mândrește cu niște planuri desenate care ar trebui să se transforme în Spital Metropolitan. Față de promisiunile făcute bucureștenilor, lucrurile sunt mult întârziate, iar cifrele nu coincid. Viteza de lucru a primăriței este atât de lentă, încât i-ar trebui vreo trei mandate să le realizeze.

Ce promitea Firea în 2017

Primarul general spunea în urmă cu doi ani că spitalul va fi gata în 2020, adică la sfârșit de mandat. Spitalul urma să aibă 2.500 de paturi. Firea a preluat un teren în cea mai aglomerată zonă a Capitalei, la granița cu Voluntari.

“În ultima sa postare, Gabriela Firea are inimaginabilul tupeu (da, "tupeu" este exact cuvântul potrivit) să aducă vorba despre spitalul metropolitan, cu zece luni înainte de a pleca din funcția de primar. În acești doi ani NU S-A ÎNTÂMPLAT Nimic. Nici măcar un amărât de studiu. Acum, în precampania pentru prezidențiale, are inimaginabilul tupeu să vândă iar povestea spitalului metropolitan. Ar trebui să vină în fața Bucureștenilor să își ceară iertare pentru incompetența crasă, nu să mintă în continuare”, a comentat Ciprian Ciucu, consilier general PNL.

Ce spune astăzi Firea

“Spitalul Metropolitan prinde contur – Trustul de Clădiri Metropolitane tratează 2 soluții tehnice pentru acest obiectiv. Demersurile pentru viitorul spital metropolitan avansează rapid, după ce, în luna aprilie, Primăria Capitalei a alocat bugetul pentru primele etape ale acestui proiect, iar în luna mai a atribuit Trustului de Clădiri Metropolitane București contractul de elaborare a Studiului de Fezabilitate. (…) Acest lucru înseamnă că în această toamnă putem aduce în ședința Consiliului General pentru aprobare indicatorii tehnico-economici. Pasul imediat următor este să organizăm procedura pentru realizarea proiectului tehnic și apoi pentru execuția investiției. Ținta noastră este ca în primăvara anului următor să începem lucrările. (…)

Soluțiile tehnice tratează un număr între 800-1.000 de paturi. Terenul aferent investiției se află în proprietatea Primăriei Capitalei și se află în zona de Nord a Capitalei”, scrie Firea pe pagina sa de socializare.