Reprezentanți ai Primăriei Sector 4 au fost la discuții la Primăria Capitalei pe teama amplasării incineratorului de deșeuri. Ei au smuls o declarație de la administratorul public, Sorin Chiriță. Ioan Gâf-Deac spune că Primăria Sector 4 nu renunță la referendum local pe această temă.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu General, incineratorul de deșeuri trebuia amplasat pe locul CET Sud din Sectorul 4. Oamenii se tem că va crește poluarea după această decizie. Reprezentanții Sectorului 4 au fost primiți de city manager-ul Capitalei Sorin Chiriță, care a avansat o posibilitate:

"Cel mai probabil s-a agreat ca incineratorul să fie amplasat la 20 km de București", a spus Sorin Chiriță. Ioan Gâf-Deac este sceptic. ”Aștept Minuta ședinței, ca să vedem negru pe alb și o adresă în sensul acesta”, a postat el pe pagina sa de socializare.

”Noi, ca reprezentanți ai oamenilor din Sectroul 4 rămânem la poziția fermă că întreaga comunitate locală trebuie consultată, dacă se alege ca locație sectorul nostru. Avem nevoie de soluții moderne și legale în gestionarea deșeurilor, dar democrația dă putere vocii celor mulți. Indiferent de critici nu ne vom abate de la acest deziderat: consultarea cetățenilor”, a mai scris Gâf-Deac.