Viceprimarul sectorului 2 Dan Cristian Popescu a venit cu un proiect pentru a-i ajuta pe toți cetățenii sectorului, în special persoanele vârstnice, care doresc să își facă aprovizionarea în aceste zile. În Săptămâna Mare, sectorul 2 deschide piețele volante în zonele aglomerate.

Liberalul Dan Cristian Popescu a dispus ca administratorii Pieței Obor să deschidă mai multe piețe volante, în cartierele principale ale sectorului 2. În acest fel, cetățenii își pot cumpăra legume și fructe proaspete, de la producători locali, fără a se mai deplasa în piețele tradiționale și evitând aglomerația.

"Sectorul 2 are cea mai mare piață agro-alimentară din țară și aglomerație pe măsură. De când a fost declarată starea de urgență în România, am luat o serie de măsuri de protecție și de limitare a circulației persoanelor, dar cu cât de apropiem de Sărbătorile Pascale numărul clienților crește zilnic. Pentru a veni în întâmpinarea cererii crescute și pentru a preveni aglomerația, am hotărât să deschid mai multe piețe volante în zonele aglomerate, pentru a ajuta locuitorii sectorului 2 să se aprovizioneze mai ușor. Aceste piețe vor funcționa în Săptămâna Mare, începând de marți, până sâmbătă, cu un program prestabilit, între 09.00 și 13.00 și sunt în zona Andronache- Biserica din strada Periș, intersecția Vatra Luminoasă cu Maior Coravu, Bulevardul Basarabia-intrarea în Parcul Național și intrarea din zona restaurantului Arena, Șos. Colentina-McDonald’s, Piața Cernăuți, intersecția Șos. Moșilor cu str. Mihai Eminescu, Piața Cremenița, intersecția Șos. Iancului cu Șos. Mihai Bravu, Șos. Pantelimon- vizavi de liceul Lucian Blaga, Șos. Iancului nr.9, Șos. Ștefan cel Mare-Club Sportiv Dinamo, str. Maior Coravu-intrare Stadion Național, fosta Piață Morarilor, Bld. Lacul Tei nr.2, Parcul Florilor-trotuar, intrare Parc Floreasca din str. Glinka. Încurajez toți cetățenii să trimită cereri dacă vor ca aceste puncte să apară și în cartierele lor” a anunțat Dan Cristian Popescu.

Marți, viceprimarul sectorului 2 a mers personal pe teren pentru a verifica funcționarea acestor piețe și respectarea măsurilor prevăzute de starea de urgență.

"Am venit în întâmpinarea dorințelor locuitorilor din sectorul 2 și astăzi am deschis piețele volante de #Aca2ă. Ele acopera, pe cât posibil, toate cartierele sectorului 2 și vor oferi oamenilor posibilitatea de a cumpăra alimente proaspete, de la micii producători români, la aceleași prețuri din Piața Obor. Proiectul vine în primul rând în ajutorul seniorilor care nu se încadrează în intervalul 11-13 pentru a-și face cumpărăturile necesare. În plus, am creat și locuri de muncă temporare în această perioadă economică grea.

Analizăm toate propunerile venite de la dumneavoastră pentru amplasarea piețelor volante și în alte zone. Pe această pagină veți găsi permanent detalii despre locațiile și programul piețelor volante din perioada următoare.", a scris Dan Cristian Popescu pe pagina de Facebook.

Cele 17 piețe volante vor funcționa începând de marți, 14 aprilie 2020 până sâmbătă, 18 aprilie 2020, între orele 09.00-13.00.

Zonele în care se află piețele

-zona Andronache-Biserica din Str. Periș,

-intersecția Vatra Luminoasă cu Str. Maior Coravu,

-Bd. Basarabia-intrarea în Parcul Național,

-intrarea din zona restaurantului Arena,

-Șos. Colentina-McDonald’s,

-Piața Cernăuți,

-intersecția Calea Moșilor cu Str. Mihai Eminescu,

-Piața Cremenița,

-intersecția Șos. Iancului cu Șos. Mihai Bravu,

-Șos. Pantelimon, vis-a-vis de Liceul Teoretic Lucian Blaga,

-Șos. Iancului nr. 9,

-Șos. Ștefan cel Mare-Club Sportiv Dinamo,

-Str. Maior Coravu-intrare Stadion Național,

-fosta Piață Morarilor,

-Bd. Lacul Tei nr. 2,

-Parcul Florilor-trotuar,

-intrare Parc Floreasca din Str. Glinka.