Primăria Sectorului 2 demarează miercuri, 10 aprilie 2019, la ora 14.00, proiectul pilot în Capitală de spălare mecanizată a străzilor şi de parcare alternativă a autovehiculelor pe un sens de mers, în vederea curăţării eficiente a carosabilului. Şoseaua Mihai Bravu, pe sensul de mers de la Pasajul Obor spre Bulevardul Ferdinand I, este primul tronson care va fi eliberat în totalitate de autovehicule şi apoi spălat (carosabil, rigolă şi trotuar).

Proprietarii autovehiculelor din zonă au fost rugaţi să nu parcheze pe timpul spălării străzii, iar vehiculele abandonate sau fără stăpân vor fi ridicate pentru eliberarea locurilor de parcare şi aşa insuficiente din Bucureşti.

În ultimii 10 ani, numărul autovehiculelor care circulă sau tranzitează Capitala a crescut cu peste 25%, din care 96% sunt autoturisme parcate zilnic pe toate arterele de circulaţie, fapt care îngreunează curăţarea temeinică a străzilor. O asemenea operaţiune de spălare mecanizată a străzilor nu s-a mai făcut în Bucureşti, fapt care se vede şi în calitatea precară a aerului pe care îl respirăm cu toţii.

Iniţiativa are la bază nemulţumirile cetăţenilor privind curăţenia pe arterele rutiere din sector: existenţa gunoaielor de toate felurile (nisipul şi praful, depunerile de resturi vegetale ce nu pot fi înlăturate eficient din spaţiul dintre maşinile parcate, în special în perioada călduroasă când aceste deşeuri intră în putrefacţie, dezvoltându-se microbi, paraziţi şi mirosuri greu de suportat); imposibilitatea îndepărtării în totalitate a acestor deşeuri, fapt care pune în pericol întreaga operaţiune de igienizare a arterelor rutiere.

De asemenea, va fi implementat şi proiectul pilot al Primăriei Sectorului 2 de parcare alternativă a autovehiculelor, pentru a permite curăţarea permanentă a străzilor.