Despre grupul austriac Holzindustrie Schweighofer SRL s-a scris mult în ultimii ani. Ce nu s-a scris, dar se știe în anumite cercuri politice, este că ei au oameni plătiți în toate partidele pentru a le reprezenta interesele. Adică să poată tăia cât doresc din pădurile noastre. Cert este acum doar profitul realizat în ultimii 10 ani: 2,2 miliarde de lei.

Potrivit site-ului supervisor.ro, grupul austriac Holzindustrie Schweighofer SRL (CUI/CIF: 14554103) a fost înfiinţat în 2002, cu sediul social iniţial în Sebeş – Alba, a înregistrat vânzări de 17 miliarde de lei şi profit net de 2,2 miliarde de lei în ultimii 10 ani (2009-2018). În 2017, sediul social a fost mutat în Bucureşti.

De ce grupul austriac Holzindustrie Schweighofer SRL şi-a mutat sediul social în Capitală, deşi (încă) nu a tăiat copacii din Bucureşt? Un răspuns posibil ar putea fi acesta: se poate înţelege mai bine cu Fiscul din Bucureşt decât cu cel din Sebeş/Alba!. Din Capitală, pot fi mai ușor contactați și plătiți politicienii, în general, miniștrii Mediului, despre care se vorbește pe șoptite.

După cum se vede din tabelul de mai jos, cele mai mari profituri realizate coincide cu cele mai mari datorii. Dimensiunea grupului austriac este destul de mare, personalul angajat ajungând anul trecut la 1,779 de oameni, cu siguranță nu toți din România.

defrisari