Tânărul din Gorj, primul român de pe teritoriul țării diagnosticat cu coronavirus, nu mai are virusul în organism.

Ministerul Sănătății a anunțat că pacientul din județul Gorj a fost retestat în cursul zilei de astăzi, iar rezultatul a fost negativ.


Reprezentanții Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” au anunțat că pacientul va fi testat a treia oară și, dacă și acel rezultat va fi tot negativ, atunci pacientul este considerat vindecat si va fi externat. După externare, pacientul nu trebuie sa mai fie izolat la domiciliu sau în carantină.

Alte două cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate pe teritoriul României.

Este vorba despre un bărbat de 45 de ani din Maramureș și o femeie de 38 de ani din Timișoara. Ambii pacienți au călătorit recent în Italia.

Bărbatul a avut simptome încă de la plecarea din Italia, însă medicii de acolo i-au prescris un tratament antiviral și l-au lăsat să plece. Pe 25 februarie a intrat în țară și s-a prezentat la Clinica de Boli Infecțioase, fiind internat în carantină. Ieri seară acesta a suferit un episod de insuficiență respiratorie și s-a decis mutarea la Cluj. În cursul zilei de astăzi, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit.

Femeia din Timișoară a călătorit pentru numai o zi în Bergamo, Italia, oraș considerat în afara zonelor de risc. După întoarcerea în țară, aceasta a prezentat simptome de gripă și s-a prezentat la spital unde a fost testată pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Femeia se află în stare bună însă este ținută în continuare sub observație, în carantină.