Fostul Președinte al PSD, Liviu Dragnea, a acordat un interviu din ȋnchisoare, ȋn exclusivitate pentru Realitatea Plus. Cea care l-a intervievat este fosta lui consilieră, Anca Alexandrescu.

Liviu Dragnea consideră că, în continuare, este o țintă pentru adversarii săi politici, care doresc să se folosească de condamnarea sa în campania electorală. El a invocat în acest sens atât faptul că vineri a fost chemat la audieri în ,,dosarul Tel drum", cât și atacurile la adresa iubitei sale, Irina Tănase.

”Mâine (vineri) sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum care brusc, după 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu puţin timp înainte de campania electorală.

Să se discute despre acest dosar în care - şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. Era vorba despre două drumuri făcute cu fonduri europene. Drumurile există. Eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante din judeţul ăla.

Sigur că o să fiu folosit, e străvezie strategia, e limpede. Nu s-a mai operat de mult în acest dosar (Teldrum – N.R.). Eu chiar i-am spus și Irinei, și Flaviei (Teodosiu, avocata lui L.D.- N.R.) că în vara asta vor ieși pe piață cu ceva, eventual cu acest dosar (Teldrum) pentru că nu au ce să spună”, a declarat Dragnea.

,,Cred că disperarea este destul de mare dacă ajungi să te iei de nimicuri. Că părinții ei (Irinei Tănase, prietena lui Liviu Dragnea – N.R.) au avut apartament pe care l-au vândut și cu banii ăia a cumpărat un alt apartament, deci asta e o mizerie care arată un anumit grad de disperare și de o dorință foarte mare de a construi o campanie împotriva cuiva. ,,Votați cu noi împotriva acelui om". Din păcate, și nu pot zâmbi, eu am muncit foarte mult (...), ceea ce am propus eu în 2016 s-a îndeplinit, adică ce a fost în programul de guvernare s-a împlinit, că am avut eu tensiuni cu premierii, cu miniștrii, toate au fost generate din dorința de a fi îndeplinite obictivele din programul de guvernare," a afirmat Dragnea în interviul exclusiv acordat Ancăi Alexandrescu.

Referitor la viața din penitenciar, Dragnea a declarat că este bine, la Rahova, la garaj, unde muncește zilnic: „Uite, sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparație. Sunt bine, m-am tăiat la o mână, m-am reparat”, a precizat el.

Fostul președinte al PSD se află în închisoare de peste un an. El a fost încarcerat în 27 mai anul trecut la Penitenciarul Rahova unde își execută condamnarea de trei ani și șase luni primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman. Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.