Ȋncepând de ieri, locuitorii sectorului 2 au accces la primul defibrillator extern automat din București. Acesta a fost instalat chiar ȋn sediul Primăriei, cu sprijinul viceprimarului Dan Cristian Popescu.

Acțiunea face parte din campania “Minuni cu bani mărunți”, prin care Asociația Părinți Salvatori și-a propus să monteze 1.000 astfel de aparate în toată țara. Până acum, alte defibrilatoare au fost montate deja în Baia Mare, Pașcani, Sighetu-Marmației și în stațiunea de schi Borșa.

Conform Asociației, aproximativ 70% din cazurile de stop cardio-respirator subit se petrec în afara mediului spitalicesc, singura șansă de salvare a vieții victimei fiind demararea de către martori a manevrelor de resuscitare și defibrilare, până la sosirea salvatorilor calificați. Defibrilatoarele externe sunt complet automate, au o greutate de doar 3 kg și pot fi folosite cu ușurință, inclusiv de către persoane fără pregătire de specialitate.

“Am răspuns imediat inițiativei venite din partea Asociației Părinți Salvatori, cu atât mai mult cu cât în sectorul 2 suntem preocupați în mod special de educație și sănătate. Să știi să salvezi o viață, să poți fi parte din salvarea unui om este cel mai de preț dar pe care îl putem primi. Am în vederea o campanie amplă pentru amplasarea acestor defibrilatoare în toate instituțiile administrației locale din sectorul 2. Felicit din toată inima această inițiativă extraordinară a domnului Vasile Vlașin, fondatorul Părinți Salvatori și mulțumesc tuturor celor implicați în proiect pentru că s-au gândit la noi și ne-au solicitat pentru montarea primului defibrilator extern automat din București”, a declarat viceprimarul Dan Cristian Popescu.


Puteți susține proiectul Asociației Părinți Salvatori prin trimiterea unui SMS ȋn valoare de 2 EUR, la numărul 8844, cu textul MINUNI.