Pe strãzile Capitalei au fost vãzute câteva autobuze produse de Otokar, firma din Turcia care a câştigat licitaţia bâlbâitã a Gabrielei Firea. Încã din prima zi, şoferii s-au plâns de cabinele în care vor lucra, iar culoarea comandatã de primãriţã la bilanţul “Primar de doar doi ani” este departe de ceea ce îşi dorea Firea.

Anul acesta ar trebui sã fie livrate 100 de autobuze, restul pânã la 400 urmând sã fie aduse la sfârşitul anului viitor. Primăria Capitalei a anunțat pe 19 februarie 2018 âștigătorul licitației pentru furnizarea celor 400 de autobuze noi: Asocierea Otokar Europe Sas - Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi SĂ.
Valoarea achiziției este de 458.100.826 lei fără TVA, adică 100 milioane euro, respectiv 250.000 euro + TVA per autobuz.

Primăria Municipiul București a inițiat procedura de licitație deschisă pentru achiziția a 400 de autobuze urbane EURO 6 prin publicarea în SEAP și JOUE a unui anunț de participare în data de 18.08.2017. Valoarea estimată a fost 510.488.400 lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind bugetul local. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 10.11.2017.

Primele autobuze comandate la firma Otokar, câştigãtoare a licitaţiei lansatã de Primãria Capitalei, au apãrut pe 10 octombrie 2018 pe strãzi pentru primele teste. Şoferii se plâng de dimensiunile prea mici ale cabinelor în care pur şi simplu nu încap. Mai mult, culoarea comandatã de Firea, turcoaz, nu corespunde cu cea actualã, care seamãnã mai mult cu nuanţa USR. Exemplarele din imagine nu au numere de linie, ceea ce înseamnã cã sunt doar testate. Dupã cum vedem, pe strãzile oraşului vor apãrea autobuzele articulate.

Potrivit şoferilor, în curând, ei vor fi îmbrãcaţi în uniforme, licitaţia pentru primele 600 fiind deja lansatã prin Dispoziţie de primar fãrã alte aprobãri.