Guilhem Moulin, consilier USR S4, a câștigat definitiv un proces cu Primăria Sectorului 4. Edilul Daniel Băluță nu i-a permis accesul la informații de interes public. Consilierul a cetrut costurile unor lucrări edilitare și diverse contracte din 2017.

Acesta este al patrulea proces câștigat definitiv în instanță împotriva Primăriei Sectorului 4 pe tema accesului la informații de interes public. Guilhem Moulin a vrut să știe următoarele:
-câte blocuri au fost reabilitate în 2017 și cât a costat fiecare
-unde s-au înlocuit borduri în 2017 și cât au costat
-cu cât este închiriat terenul pentru un restaurant amplasat pe domeniul public (la intrarea din parcul Lumea Copiilor). Guilhem Moulin susține că numai așa consilierii pot obține informații, transparența primăriei fiind opacă.

“De ce a fost nevoie de un proces, întrebați? Și pe deasupra și de un recurs? Pentru că doar așa poți accesa informațiile acestea. E absurd, dar aceasta este abordarea Primăriei Sectorului 4. Nu există absolut deloc trasparență, dar există multă obstrucție și rea-voință. Domnul primar Baluță susține că nu are nimic de ascuns, dar sub nicio formă nu face publice aceste informații, pentru ca toți cetățenii să poată vedea cum le sunt cheltuiți banii”, a comentat consilierul pe pagina sa de socializare.

“Transparența este o valoare fundamentală a oricărei administrații publice și primarii PSD ar face bine să învețe că primăriile nu sunt moșiile lor personale, unde acordă după plac contracte dubioase. USR are grijă să-i tragă la răspundere, și dacă primăria va fi a noastră după 2020, vom avea grijă să promovăm și susținem întotdeauna transparența și deschiderea către cetățeni”, mai comentează alesul local.