5.880 de euro a plătit Primăria Sectorului 4 pentru a masca barierele de şantier. Aceasta ȋn contextul ȋn care execuṭia bugetară a depăşit ultima rectificare bugetară aprobată de consilierii locali. Cele mai mari sume au fost cheltuite pe spaṭiile verzi, care sunt tot mai puṭine.

Primăria Sectorului 4 a achiziionat pe 27 februarie 2019 500 de mesh-uri cu dimensiunea 2x1 metri pentru acoperirea barierele de șantier. Potrivit consilierului local USR Guilhem Moulin, mesh-urile nu vor conṭine informaii ȋn legătură cu durata lucrărilor, avizele obṭinute, costuri, sursa de finanṭare sau data de finalizare. Consilierul susṭine că adesea şantierele pun oamenii ȋn pericol, pentru că nu există panouri de protecṭie.
s4

Execuie bugetară 2018

Am analizat cum a cheltuit banii Primăria Sectorului 4 ȋn 2018. Prima surpriză a fost că execuia totală depășește cu 44 de milioane ultima rectificare bugetară aprobată (20 de rectificări ȋn 2018).

Primul capitol bugetar a fost pentru întreinerea spaiilor verzi unde s-au consumat 158,7 milioane (20% din bugetul local). Acest buget este o dedicaie pentru SC APD 4 SA (firma aparinând Consiliului Local Sector 4). Bugetul este ȋn creștere ȋn fiecare an (de 3 ori mai mult ȋn 2018 faṭă de 2016) dar suprafeele de spaiu verde se micșorează fiind înlocuite cu parcări. Din investiiile programate ȋn 2018, doar 72% au fost realizate. Se vede cum investiiile programate nu sunt pregătite corect şi avem întârzieri ȋn execuie (parcarea P+2 de la Piaa Sudului este exemplul perfect). Pentru străzi şi parcări bugetul a fost depășit cu 50%, spune Guilhem Moulin.

s4buget2