Mihai Chirica, edilul Iaşului, susṭine că are câteva sute de filmări care atestă faptul că Liviu Dragnea a minṭit când a spus că la mitingul PSD au fost bătuṭi oameni bătrâni de către protestatari. Filmările arată că manifestanṭii aduşi de PSD erau beṭi şi aduşi cu forṭa. Dragnea a recunoscut că nu are probe pentru declaraṭiile făcute pe un post tv.

"Nu au fost incidente cu oameni bătui. A fost o singură zonă, că nu s-au respectat culoarele de afluire şi au pornit prin zona unde este Casa Căsătoriilor din Iaşi, care nu făcea parte din culoarul de intrare a manifestanilor şi acolo s-au amestecat un pic cu cei care au venit să protesteze. Dar nu au fost scene de bătaie sau altceva. Au intervenit imediat Jandarmeria şi Poliia şi le-au asigurat accesul. Nu este adevărat", a declarat Mihai Chirica.

Edilul susine că nici nu se pune problema victimizării unor participani la mitingul PSD, pentru că imaginile înregistrate de cei de la primărie arată altceva. "Nu pot fi victimizai cei de la PSD sub nicio formă la acest miting, pentru că avem cel puin 300-400 de filmări făcute de către noi care arată, de fapt, total altceva: foarte muli oameni în stare de ebrietate care s-au manifestat într-un mod specific stării de ebrietate, oameni care nu ştiau ce caută aici, unii dintre ei aduşi cu fora şi recunoscând în faa camerelor de filmat că au fost forai. Noi ne-am bucurat că au venit să vadă Iaşiul şi mai mult pentru cei care s-au comportat civilizat. Ce a rămas în urma lor ştii foarte bine", a comentat Chirica. Edilul se referă la gunoaiele lăsate de participanii la mitingul PSD.

Opṭiunile personale ale lui Chirica

"Este total nefondată acuzaia că au fost bătui. Eu am şi felicitat public Jandarmeria şi pe ieşeni că au păstrat echilibrul şi că nu au transformat oraşul într-un haos. Aş fi preferat să fie doar summit-ul de la Sibiu în ziua respectivă şi o frumoasă paradă militară dedicată Zilei Independenei României. Dar dacă atât s-a îneles de la Teleorman, asta este situaia", a concluzionat Chirica.

Reprezentanii Jandarmeriei Iaşi au declarat pentru Ziare.com că deocamdată se adună probele, care vor fi analizate ulterior şi vor face publice măsurile care vor fi luate. Nici la Poliia Iaşi nu a fost înregistrată vreo plângere din partea vreunei persoane agresate.