Cu puțin peste o săptămână până când Primăria Capitalei va începe să acorde amenzi bucureștenilor pentru lipsa vignetei oxigen, Gabriela Firea a decis să se consulte cu cetățenii.

Într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook, primarul face apel la bucureșteni să își expună părerea cu privire la oportunitatea aplicării prevederilor hotărârii care prevede ca mașinile cu normă de poluare sub EURO 3 să nu mai poată circula în centrul Capitalei.

"#PrimarulIntreaba #CetateniiRaspund
Sunteți de acord cu interzicerea circulației mașinilor care poluează în centrul orașului și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureștiului? (Referire la autoturismele non euro, euro 1, euro 2 și euro 3).
Aștept răspunsurile bucureștenilor până luni, 24.02.a.c. aici, pe Facebook, sau/și la adresa de mail oxigen@pmb.ro." a scris Firea în mesajul care însoțește filmarea.

Vinieta Oxigen a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, dar Primăria Capitalei va aplica amenzi abia din luna martie celor prinși că circulă cu mașina în București fără să plătească sau în zona în care nu au voie. Rămâne de văzut dacă după "consultarea" cu cetățenii sau verificarea impactului real pe care taxa îl va avea asupra scorului electoral, primarul va hotărâ să amâne sau nu aplicarea amenzilor