Ca un adevărat bărbat, primarul de Voluntari își face campanie electorală prin victimizarea soției sale. Florentin Pandele și-a etalat public insomniile afirmând că-și păzește și noaptea soția, care ar fi într-o continuă amenințare. Supărat că autoritățile nu-i acordă primăriței mai multă atenție, în cucernicia sa, el a declarat că va candida la președenție ca independent.

Momente de boceală publică au fost joi seara (30 mai 2019) la România Tv. Florentin Pandele a deplâns situaţia în care se află familia sa, care s-ar afla într-o continuă ameninţare. El a declarat că îşi apără soţia, Gabriela Firea, în fiecare seară. "M-a rugat Gabi să nu mai aduc în discuţie acest subiect. Eu de opt luni de zile dorm câteva ore pe noapte. Îmi păzesc soţia şi mă trezesc şi mă uit la ea", a spus Florentin Pandele. Edilul de Voluntari, de altfel bine păzit de Poliția sa Locală și de firme, a afirmat că nu mai are nicio încredere în autorităţile statului şi va face tot ce poate pentru a-şi apăra familia. "Îmi voi apăra familia cu prieteni pentru că nu mai am încredere în instituţiile statului. Este neadmisibil ca de 3 luni de când există postarea pe contul de Facebook al acestui individid, niciun reprezentat al statului de siguranţă naţională să nu facă nimic”, a spus Pandele. El a țintit spre protestatarul Marian Ceaușescu, care a bruiat-o pe primăriță la ieșirea de la o ședință a PSD. Pandele a afirmat că protestatarul a intrat pe proprietatea sa, i-a speriat copii şi a făcut scandal:

"În urmă cu câteva luni de zile, acest personaj a venit acasă la noi. Mi-a speriat copiii, soacra mea era acasă. A vrut să facă baie. A intrat pe proprietate, cred că dacă s-ar fi întâmplat asta în SUA, proprietarul ar fi luat o decizie decisivă. Noi nu eram acasă, erau copiii şi cu soacra mea. A început să dea dintr-o talangă, a început să ţipe, a spus că trebuie să-i deschidă doamna Firea ca să facă baie. Spunea că nu are apă caldă în Bucureşti. A făcut postarea, nu s-a întâmplat absolut nimic!", a arătat Pandele. Primarul a mers mai departe și a spus că până şi magistraţii sunt timoraţi de aceşti protestatari care îi ameninţă familia. Să ne amintim că în primul an de mandate, un locuitor din Voluntari a vrut să se apropie de primăriță să-i transmit un mesaj. El a fost agresat de organelle de pază, iar Pandele l-a agresat fizic într-o parcare din localitate.

Un candidat frustrat

Pandele a anunțat în aceeași emisiune că intenționează să candieze la alegerile prezidențiale ca independent, subliniind că soția sa, Gabriela Firea, nu își dorește această funcție. „Astăzi m-am hotărât, e Brâul Maicii Domnului în Voluntari, nu am făcut niciun plan (...) îmi anunț candidatura la președinția României ca independent. Voi candidat independent. (...) Sunt primar de 19 ani. Am luat parte la nenumărate campanii. (...) Gabi a spus de nenumărate ori că nu va candida. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, îmi doresc să trăiască într-o țară liberă, nu într-o țară în care este instaurată teroarea”, a declarat Florentin Pandele.