Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a ȋncercat să fie amuzant weekendul acesta, ȋntr-o conferință a PSD București. El a făcut o paralelă ȋntre adversarii politici și personajele din filmul pentru copii Cartea Junglei.

Discursul lui Florea, care s-a vrut a fi amuzant, a fost, ȋn realitate, stingher, plin de pauze și bâlbâieli.

„Ieri... mă uitam cu copiii la Cartea Junglei. Și am zis... Au fost alegeri la PNL București. Am zis să văd ce s-a întâmplat. Și am dat pe știri. Când am dat pe știri... copiii: 'Tati, tati, lasă aici că uite, e Bagheera!'... Nu, nu era. După care am văzut unul luuung și slab cu niște ochelari așa care ne spunea să avem încredere în el. Semăna cu... șarpele Ka... Mai era unul mic, lângă, (n.r. face semne la obraz) urâțel așa... Semăna și ăla cu o hienă... După care a apărut maimuțoiul dansator King Louie și am zis: 'Copii, hai să dăm înapoi la Cartea Junglei că deja asistăm la o parodie și eu aș vrea să văd totuși filmul!' Și ajunge cu ei...", a spus Florea.

Pe lângă comparația cu desenele animate, Primarul Sectorului 5 nu s-a sfiit să atace dur și serios fostul guvern Orban.

„A semnat protocol de colaborare ca să dărâme guvernul cu mai multe partide și le-a mințit pe toate”, a spus Florea, despre Orban. „O bornă a servilismului în politică, o bornă a incompetenței în gestionarea treburilor statului. Au aniversat trei luni de guvernare fără să mai fie la guvernare. O bornă a modului în care se poate rezista la șuturi în fund. (...) A reușit performanța să ia 261 de șuturi și nu s-a potolit, vrea 465”, a spus primarul Sectorului 5.

Jurnaliștii prezenți au remcarcat că Florea a venit la ședința PSD București cu o vânătaie sub ochiul stâng. Ȋntrebat ce a pățit, primarul a spus că și-a făcut-o singur, cu mănușa, când a lucrat la deszăpezire la 3 dimineața.