Doar 161.038 de elevi au fost prezenți luni la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale. Potrivit datelor oferite de Ministerul Educației, 11.490 (6,7%) de absolvenți de clasa a VIII nu s-au prezentat la examen, dintre aceștia 166 de elevi se află în izolare, iar alţi 18 sunt spitalizaţi/carantinaţi.

Elevii aflaţi în izolare / confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie - 4 iulie.

La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare, carantină, au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizaţi/ internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni.

Este primul an în care e prevăzută o a doua sesiune a examenului de Evaluare Naţională, pentru elevii care nu se pot prezenta la probele scrise din motive medicale. Sesiunea specială va începe din data de 29 iunie.

-29 iunie 2020 - Limba şi literatura română, probă scrisă

-30 iunie 2020 - Matematică, probă scrisă

-1 iulie 2020 - Limba şi literatura maternă, probă scrisă