Pedepse uriaşe în dosarul Colectiv, date astăzi de Tribunalul Bucureşti. Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la opt ani și șase luni, de închisoare. Cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare cu executare, în acelaşi dosar.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost şi ei condamnaţi la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

De asemenea, Daniela Niţă, patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists - a primit 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au fost condamnaţi la 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv la 10 ani.

Totodată, Cristian Niţă a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Decizia de azi nu este definitivă.

Clubul Colectiv a primit 470 zile amendă, cu o sumă corespunzătoare de 5.000 lei pentru ziua de amendă, precum şi interzicerea drepturilor prev. de art.136 alin.3 lit.b, teza I (pe o durată de 3 ani).

Dosarul Colectiv a fost trimis în instanţă de către Parchetul General în aprilie 2016, iniţial la Judecătoria Sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul Bucureşti. La dosarul principal au fost ataşate alte două dosare întocmite de DNA.
Doi ani, procesul a fost blocat pe chestiuni de procedură, iar judecătorul desemnat iniţial să se ocupe de acest caz a ieşit la pensie, fiind înlocuit în octombrie 2018 de Mihai Bălănescu. Noul judecător a promis că va grăbi soluţionarea dosarului, în fiecare săptămână fiind audiaţi zeci de martori şi victime.