Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, acționa în regim de urgență, încă dinainte să se instaureze starea. Acesta atribuia contracte în valoare de sume mari de bani, în doar o zi, încă de la începutul lunii martie.

Editura Litera a câștigat un contract de 500.000 de euro pentru săpun și șervețele umede la suprapreț pentru Complexul Multifuncțional „Sf. Andrei”, o instituție aflată în subordinea Consiliului Local al Sectorului 5.

Contractul pentru pachetele cu produse de igienă a fost realizat în regim de procedură de urgență, fără negociere, ocolind astfel întregul portal de achiziții publice.

Astfel 40.000 de pachete cu săpun, șervețele umede și dezinfectant pentru mâini, ar fi trebuit să ajungă la elevii Sectorului 5, conform unei Hotărâri de Consiliu Local din luna februarie a anului 2020.

Cum școlile au fost închise, la câteva zile după achiziție, primarul PSD Daniel Florea a redirecționat pachetele către cetățenii mai multor cartiere din Sectorul 5. Produsele de igienă au fost distribuite din ușă în ușă, de către angajații primăriei. Totul în plină carantină.

Publicația PressOne arată o cronologie a evenimentelor aici.