Avem parte de măsuri speciale de protecție ȋn piețe, ȋn așteptarea relaxării de după 15 mai. Ȋn piața Obor, cea mai mare piață din București, Primăria Sectorului 2 a pus termoscannere, iar oamenilor li se ia temperatura la intrare.

“Conform recomandărilor OMS, 37.3 grade este limita la care nu ești suspect de a avea COVID. Cine are peste această temperatură, dacă este angajatul halei Obor nu mai poate lucra ȋn acea zi și este trimis la medicul de familie, iar dacă vorbim despre un cumpărător, i se recomandă să nu intre și să meargă, de asemenea, la medic. Astfel de termoscannere pot fi găsite și la intrarea ȋn Primărie și la intrarea ȋn Poliția Locală, nu doar aici, la Obor. Momentan, lucrăm la o hotărâre de Consiliu Local care să introducă obligativitatea termoscanării persoanelor care intră ȋn locurile aglomerate din sector și care să permită interzicerea accesului persoanelor care ar vrea să cumpere de acolo. Deocamdată, nu avem cadru legal, dar odată cu hotărârea de Consiliu Local vom putea să interzicem acest acces, nu doar să recomandăm”, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.

Ȋn paralel cu aceste măsuri, Primăria Sectorului 2 continuă pregătirile pentru ca, după 15 mai, oamenii să revină, ȋn siguranță, la activitățile obișnuite. Străzile, aleile, trotuarele, parcurile și locurile de joacă din sector sunt dezinfectate constant. De asemenea, sunt desfășurate controale la magazinele și centrele comerciale, pentru a se asigura că acestea respectă regulile de igienă și distanța de siguranță.