Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, semnalează o atitudine de "rea-voință" din partea Primăriei Capitalei care a respins proiectul votat în unanimitate de Consiliul Local S2 pentru a redenumi Scuarul Amiral Murgescu în Ion Pârcălab.Conform viceprimarului, motivul respingerii acestui proiect care ar urma să denumească scuarul după marele fotbalist român, denumit și "Săgeata Carpaților" este că nu poate fi denumit parc un spațiu sub 10.000 de metri.Dan Cristian Popescu susține însă că în București există și parcuri de 1.000 de metri și subliniază faptul că redenumirea scuarului este un demers pentru a da exemple pozitive copiilor, care au nevoie să cunoască personalități care au trăit în comunitățile lor."Astăzi a avut loc ședința Consiliului Local Sector 2, prima ședință care se desfășoară după ieșirea din starea de urgență, în condiții de siguranță și cu respectarea măsurilor de prevenție.

Din nou, Primăria Capitalei dă dovadă de rea voință la adresa Consiliului Local sector 2. De data aceasta este vorba despre revocarea proiectului prin care solicit CGMB ca Scuarul Amiral Murgescu, din sectorul 2, să poarte numele reputatului sportiv Ion Pârcălab. Consiliul Local sector 2 a votat în unanimitate acest proiect și doresc să le mulțumesc consilierilor locali pentru votul lor, dar Primăria Capitalei ne respinge acest proiect pe motiv că un parc nu poate avea mai puțin de 10.000 m! Nu contează că în București sunt parcuri de 1.000 m, cum nu contează nici că de 2 ani de zile aștept, tot de la Primăria Capitalei, schimbarea numelui Parcului Tolbuhin, care, de asemenea, are sub 10.000 m.

În calitate de inițiator al proiectului care s-a vrut revocat astăzi, sunt efectiv stupefiat când văd o astfel de abordare din partea Primăriei Generale a Municipiului București. În continuare se comportă cu Consiliul Local al Sectorului 2 într-un mod incalificabil. Avem foarte multe proiecte care își așteaptă răspunsul și nici măcar nu au catadicsit să le pună pe ordinea de zi a CGMB. Această solicitare era către CGMB, nu către o directoare din PMB. Mi se pare sub orice critică să ne trimită răspuns altcineva. Noi reprezentăm Consiliul Local Sector 2. Noi am votat un proiect în unanimitate și am solicitat CGMB să ne dea un raspuns. In schimb, au venit cu niște motivații ridicole. Ne spun că nu se poate denumi parc un spațiu verde mai mic de un hectar, cu toate că noi de peste 2 ani de zile am cerut modificarea numelui Parcului Tolbuhin, care are doar 5.000 m.

Acel parc, Tolbuhin, poate să aibă numele de parcul Tolbuhin. Azi, cînd e și Ziua Eroilor, nu le e rușine să tolereze ca un parc din Sectorul 2 să poarte numele unui cotropitor! Parcul Tolbuhin este bun pentru doamna Firea, dar să dăm numele unui mare sportiv român, Ion Pârcălab, cunoscut în lumea fotbalului ca “Săgeata Carpaților”, care locuiește în sectorul nostru și care e un exemplu pentru oameni, nu e bine.

Copiii noștri au nevoie de exemple pozitive, au nevoie să cunoască personalitățile care au trăit sau trăiesc în comunitatea lor, doar așa putem crește generații responsabile. Din păcate, CGMB aruncă în lupta politică o personalitate a sectorului nostru, care merită apreciere și recunoaștere, nu dispute politice, fără nicio miză reală.

În următoarea sedință de Consiliu Local voi formula un amendament prin care voi propune denumirea de “scuarul Ion Pârcălab”, nu parcul, pentru a fi conducerea Primăriei Capitalei mulțumită.", a scris pe pagina de Facebook viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.Născut pe 5 noiembrie 1941, Ion Pârcălab, denumit și "Săgeata Carpaților" a fost unul dintre cei mai importanți jucători români ai anilor ’60-’70. A cucerit titluri și Cupe ale României cu Dinamo, a fost vicecampion al Franței cu Olympiques Nimes, a jucat de 38 de ori pentru România, marcând 5 goluri.