ELCEN a transmis Primarului Gabriela Firea o plângere prealabilă pentru 294 milioane de lei, valoarea plăților restante din decembrie 2019, ianuarie 2020 și plata în avans a subvenției pentru februarie.

Potrivit actului, suma este „compusă din suma de 104.258.746,91 lei pentru luna decembrie 2019, 106.315.578,61 lei pentru luna ianuarie 2020 și suma de 84.772.972,91 lei pentru luna februarie 2020, reprezentând estimarea contravalorii gazelor naturale necesare furnizării de energie termică populației Municipiului București , pentru perioada decembrie 2019 –februarie 2020”.

Liderul consilierilor generali ai Partidului Național Liberal, Stelian Bujduveanu, i-a solicitat public primarului Capitalei explicații cu privire la datoria către ELCEN și gestionarea bugetului municipalității, acuzând-o totodată pe Gabriela Firea de intenția de a transforma Termoenergetica într-un nou RADET.

În calitate de lider al consilierilor generali ai Partidului Național Liberal îi solicit public primarului general să explice urgent DE CE nu a plătit banii pentru încălzirea bucureștenilor? Ieri, ELCEN i-a transmis Primarului Firea o plângere prealabilă prin care solicită plata unei sume de 294 de milioane de lei din care fac parte plățile restante din decembrie 2019, ianuarie 2020 și plata în avans a subvenției pentru februarie. Practic, doamna Firea nu a mai plătit banii pentru încălzirea bucureștenilor de 2 luni de zile! În calitate de cetățean al municipiului București îi cer explicații publice doamnei Firea pentru modul în care gestionează banii cetățenilor. Și nu în ultimul rând, o întreb: doamna primar, intenția dvs. este să falimentați și noua companie Termoenergetica? Ați transformat-o deja în RADET 2.0?

Modelul promovat de fosta guvernare PSD - prin care încearcă să distrugă tot, tocmai pentru a plasa “bombe” guvernării actuale PNL - a fost copiat și la Primăria Capitalei. Doamna Firea știe că nu mai are nicio șansă să câștige Primăria și, de aceea, își bate joc de banii și nervii cetățenilor, crezând că așa va compromite PNL. Dar cu bucureștenii ce aveți, doamna Firea?!” a scris Bujduveanu pe Facebook.

În ciuda numeroaselor datorii pe care le acumulează, recent, Consiliul General a votat alocarea a 10 milioane de euro pentru acordarea a 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 lei fiecare în schimbul casării unei maşini cu norma de poluare non-euro, 1 sau 2.