Primărița Capitalei Gabriela Firea se laudă cu pomenile electorale pe care le-a dat în ultimii trei ani. Este vorba de 153 de milioane de euro, de care au beneficiat circa 140.000 de bucureșteni, spune primarul Capitalei pe Facebook. Ea nu spune că populația s-a mărit cu 70% datorită banilor dați din taxele și impozitele bucureștenilor.

”În ciuda zvonurilor alarmiste și a dificultăților financiare, NU voi opri plățile lunare pentru copiii și adulții cu dizabilități, gravide, copii nou-născuți, fertilizare in vitro, tineri căsătoriți, consultații stomatologice pentru copii, familii monoparentale, chiria pentru victimele violenței domestice etc.

În ultimii trei ani, 140.000 de bucureșteni au beneficiat de sprijin financiar în valoare de 153 de milioane de euro, sume acordate de Primăria Capitalei prin Direcția de Asistență Socială, Centrul pentru Tineret și Centrul pentru Seniori. 174 de copii au venit pe lume prin programul de fertilizare in vitro „O șansă pentru cuplurile infertile” derulat prin ASSMB. Până în prezent, au fost depuse și aprobate 1.544 de dosare în cadrul FIV 1 și FIV 2”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Firea a enumerate pomenile, dar a evitat să menționeze excursiile în Grecia a miilor de pensionari.