În urmã cu doar câteva zile, Gabriela Firea se vãita cã a pierdut 25% din bugetul Capitalei. Cu toate acestea, pentru ea primeazã finanţarea unor proiecte care sunt dedicate populaţiei din Ilfov, nu din Bucureşti. Dupã acordarea voucherelor pentru transportul elevilor de 500 de lei pe lunã, acum Primãria Capitalei acordã gratuitãţi pentru elevii care învaţã în şcolile şi liceele din Bucureşti. Prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitarã pentru transport Public Bucureşti-Ilfov, Primãria Capitalei plãteşte cotã parte din transportul elevilor pânã la intrarea în oraş. Toate acestea se petrec în vreme ce multe localitãţi îşi permit susţinã echipe de fotbal dar susţin cã nu au bani pentru copii.

Conform HCGMB 838/12.12.2018, votatã de Consiliul General, la iniţiativa primarului general, Gabriela Firea, Primãria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA, acordă gratuitate pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din Capitală. Și elevii care locuiesc în Judeţul Ilfov vor beneficia de acest drept, în plus vor putea beneficia şi de un abonament lunar valabil pe linia regională de domiciliu”, se aratã într-un comunicat al Municipalitãţii. Deşi în comunicat se vorbeşte despre învãţãmântul obligatoriu, primãriţa extinde gratuitãţile pentru “învăţământul acreditat/autorizat (curs de zi, frecvenţă redusă), primar, gimnazial, liceal şi profesional, pebntru elevii care au vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.

Pentru elevii claselor pregătitoare şi cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare sau a carnetului de elev şi a unei copii după certificatul de naştere. Pentru elevii cu vârsta de peste 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare sau a carnetului de elev şi a unei copii după actul de identitate.