Social-democraţii timişeni au avut parte de un invitat surpriză la ȋntâlnirea de final de an, care a avut loc joi după amiază. Alături de ei și-a făcut apariția fostul premier, Sorin Grindeanu, cel care a și condus filiala județeană PSD Timiș până ȋn 2017.

Preşedintele interimar al PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, a declarat, pentru Agerpres, că filiala ȋl susține pe Sorin Grindeanu dacă acesta va dori să candideze pentru vreo funcţie la viitorul Congres al partidului.

"Pe Sorin Grindeanu l-am invitat eu la o discuţie de final de an cu colegii din Timiş. A fost bucuros că l-am invitat, noi - bucuroşi că a venit. Nu s-a întâmplat mare lucru. A fost o discuţie în care l-am invitat dacă vrea să candideze. A fost de acord toată lumea că, dacă Sorin Grindeanu doreşte să candideze la vreo funcţie în Congresul Naţional al PSD, are tot sprijinul Filialei Timiş a PSD. În rest, au fost discuţii libere. Sorin Grindeanu doar a ascultat, nici nu a acceptat, nici nu a respins propunerea noastră, nici nu a hotărât dacă se reînscrie sau nu în partid, nu a menţionat dacă îşi doreşte sau nu să candideze. Este doar ceea ce ne dorim noi", a afirmat Alfred Simonis.

Și preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luna aceasta, că Grindeanu ar fi binevenit dacă s-ar întoarce în partid.

Sorin Grindeanu a declarat că ȋncă așteaptă un raspuns la contestația sa privind excluderea din partid.

"Nu am ascuns niciodată că sunt om de stânga, nici când a fost cea mai mare ȋncleștare, nici când am fost exclus. Eu acum 2 ani jumate am făcut o contestație la excluderea mea. Această constestație a fost semnată de toți consilierii locali, județeni, primari. Nu am primit nici acum răspuns. Așa că o sa văd ce răspuns voi primi la acea contestație. Dacă mă voi decide să revin ȋn politică, voi reveni cu siguranță ȋn zona de stânga. Dacă voi lua o decizie tranșantă de reintrare ȋn politică, o să o fac la Timiș", a precizat Grindeanu.

Ȋn final, fostul premier a declarat că "nu spun nici da, nici nu, unei posibile reȋntoarceri ȋn politică".

Ȋn prezent, Sorin Grindeanu conduce ANCOM. Din această funcție, nu are voie să facă politică sau să fie membru al unui partid.