Lucrările pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea din București au fost luate în discuție încă din mandatul lui Sorin Oprescu. Gabriela Firea promitea începerea lucrărilor în 2017, dar s-a răzgândit în privința planurilor. O nouă promisiune a fost făcută pentru astăzi. Potrivit unui liberal, ”beleaua” este Trustul de Clădiri Metropolitane București.

„Primele lucrări vor fi de demolare”, a spus Gabriela Firea. Lucrările pentru obiectivul de investiții „Penetrație Prelungirea Ghencea - Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea” vor costa peste 73 de milioane de euro, fără TVA. La final, costul total al proiectului va fi de circa 122 de milioane de euro. Noua arteră va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă, precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri.

Primăria spune că durata execuției contractului va fi de 2 ani. Seva realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Potrivit Primăriei Capitalei, proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu strada Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

Cocoașa din Prelungirea Ghencea

Radu Nicolescu, secretar general adjunct al PNL București, spune că ”beleaua” din contractul pentru lucrările la Prelungirea Ghencea-Domnești stă în ”calitatea juridică suspectă a contractantului”. Compania care va face lucrările este Trustul de Clădiri Metropolitane București, una din cele 20 de companii înființate ilegal de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune liderul liberal. Ca orice anunț al primarului pesedist al Capitalei, cu cât acesta sună mai promițător, cu atât ascunde o belea mai mare.

Beleaua din contractul de 122 de milioane de euro, constă în calitatea juridică suspectă a contractantului: compania municipală ”Trustul de Clădiri Metropolitane București”. Este una dintre cele 20 de companii înființate ilegal de doamna Firea și declarate ilegale de instanță, în 2018”, spune Radu Nicolescu, secretar general adjunct al PNL București, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook. ”Despre doamna Firea știm de mult timp că promite, cum respiră. Tot mandatul dânsei este o lungă listă de promisiuni, prezentări de grafice, PPT-uri, machete, releveuri, promisiuni la promisiuni și descinderi cu alai printre obiective edilitare aflate în stare incipientă, și niciodată finalizate”, mai spune liberalul.