Zilele trecute a circulat o informație conform căreia sectorul 2 ar avea un număr semnificativ mai mare de persoane infestate cu coronavirus decât celelalte sectoare. Viceprimarul Dan Cristian Popescu vine să îi lămurească și să îi liniștească pe cetățeni, arătând că informația era una falsă.

În postarea de pe contul său de Facebook, Dan Cristian Popescu spune că:

"Săptămâna trecută a apărut în presă o informație conform căreia în sectorul 2 se înregistrează 116 cazuri de COVID-19, punând sectorul nostru pe primul loc la persoane bolnave.

Am cerut imediat detalii despre această situație, pentru că sunt implicat direct în gestionarea crizei COVID-19 în sectorul 2, iar Comitetul pentru Prevenirea și Stoparea Coronavirusului mi-a transmis că persoane infectate cu COVID-19 și cu domiciliul în sectorul 2 sunt doar 25.

Pot înțelege confuzia creată între persoanele cu domiciliul în sectorul 2 și persoane infectate și internate în sectorul 2, dar venite din toată țara, dar nu pot înțelege cum politicieni din diverse partide politice, lideri de opinie și persoane cu legitimitate în fața cetățenilor au putut prelua și disemina această informație fără o minimă verificare.

Goana după senzațional și după procente aruncă unii oameni politici în cele mai mizerabile lupte. NU așa veți câștiga cetățenii de partea voastră, nu prin fake-news-uri și atacuri la persoană. Este dureros pentru mine să văd că politicieni care visează să conducă acestă comunitate s-au bucurat pentru că aici ar fi cei mai mulți bolnavi. Tot ce ați reușit a fost să panicați și mai mult cetățenii, și așa speriați.

Eu vreau să mulțumesc comunității #Aca2ă pentru încrederea și sprijinul pe care mi-l arată și îi promit că vom fi bine. Noi rămânem sănătoși #Aca2ă."

În sectorul 2 sunt luate încă de la începutul crizei măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Străzile sunt dezinfectate zilnic, după cum arată și videoclipurile postate de viceprimarul Dan Cristian Popescu.

"Autoritățile locale din sectorul 2 au fost primele care s-au implicat în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Dezinfecția străzilor, a trotuarelor, a zonelor din proximitatea spitalelor, dezinfecția parcurilor și a locurilor de joacă, piețe și pasaje au făcut parte din ansamblul măsurilor pe care le-am luat de la bun început. Au urmat măsurile pentru Piața Obor, prin care comercianții au fost obligați să acopere marfa, să poarte mască și mănuși de unică folosință, iar accesul clienților s-a făcut în număr limitat și cu respectarea distanței sociale. Am mers împreună cu președintele ANPC să verificăm prețurile și să oprim specula din sectorul 2. Am fost primul sector care a închis locurile de joacă și de recreere.

Mai mult, în ședința de consiliu local de marți, va fi votată propunerea mea prin care toate scările de bloc, unde au existat persoane confirmate pozitiv sau sunt persoane carantinate să fie dezinfectate de ADP sector 2.

Este un efort comun și o muncă pe care trebuie să o facem împreună, de aceea fac un apel ferm la președinții de asociații de proprietari sau administratori să dezinfecteze zilnic scările de bloc. Este un gest de normalitate și de responsabilitate prin care avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur.

Orice măsură s-ar lua la nivelul autorităților naționale și locale, dacă cetățenii nu respectă regulile impuse, este degeaba! Numai împreună putem trece peste această criză, autorități și cetățeni.", transmite pe pagina sa de Facebook Dan Cristian Popescu.