A fost destul pentru primărița Capitalei, Gabriela Firea, să vadă scrisoarea deschisă a Violetei Alexandru, șefa PNL București, adresată doamnei Marie Helene Brătianu. În stilul ei personal, Firea spurcă meritele altor partide pentru un gest de recunoștință.

În scrisoarea Violetei Alexandru, aceasta reclamă întârzierea dezvelirii statuii lui I.C. Brătianu, cauzată de incompetent camarilei de la Capitală.

”Stimată domnă Marie Helene Brătianu,

Doresc să încep această scrisoare deschisă prin a vă cere scuze, în numele actualei administații PSD ce se află în fruntea Capitalei astăzi, pentru dezamăgirea cauzată de ceea ce ar fi trebuit să fie dezvelirea statuii înaintașului dumneavoastră și marelui om politic român și liberal, I.C. Brătianu.

Ceea ce trebuia să fie un moment istoric pentru București și pentru România s-a transformat, din nefericire, din cauza administrației PSD, într-o șaradă, inaugurarea fiind amânată pe ultima sută de metri deoarece camarila Gabriela Firea-PSD nu a putut accepta că istoria marelui om de stat I.C. Brătianu se confundă cu istoria Partidului Național Liberal.

Reîntoarcerea acestui monument simbol în locul din care comuniștii au încercat să ne smulgă istoria, reprezintă un efort al Partidului Național Liberal. Acest proiect, asumat și promis de Gabriela Firea de Centenar, nu și-a găsit loc printre prioritățile acestei administrații, mult prea preocupată de spectacole grotești, jocuri politice meschine și jaf din banii publici.

Suntem bucuroși că eforturile echipei PNL București au dat roade și un capitol important de istorie a fost restaurat și redat bucureștenilor. În numele noii echipe PNL București, vă invit anul viitor, pe data de 10.10.2020 la evenimentul de aniversare a primului an de istorie recuperată și a primului an de la dezvelirea monumentului simbol, pentru a sărbători cum se cuvine, alături de bucureșteni, acest moment care are atât de multă însemnătate în devenirea noastră ca țară”, a scris Violeta Alexandru.

Firea nu rămâne datoare

Primarul general a dat o replica liberalilor și spune că PNL nu a avut nicio contribuție în ceea ce privește amplasarea monumentului dedicat lui I.C. Brătianu de la Universitate. „Mă văd nevoită să vă transmit public scuze pentru comportamentul iresponsabil al celor care azi, sub stindardul decolorat al marelui partid istoric, întinează numele și memoria familiei Brătianu și a PNL. O doamnă aterizată în fruntea organizației de București a PNL, pe post de bau-bau pentru cetățeni și pentru mine, întrucât nu există niciun fel de merite profesionale sau/și politice sau de altă natură care s-o legitimeze, și a cărei unică ocupație este diseminarea de imprecații penibile la adresa mea pe rețelele de socializare, a avut tupeul fără margini să vă adreseze o scrisoare deschisă în care face o afirmație halucinantă, respectiv aceea că amplasarea monumentului dedicat lui I.C. Brătianu la Universitate este rodul eforturilor PNL. În realitate, distinsă doamnă Brătianu, eforturile și contribuția PNL se opresc în anul 2014, când un grup de consilieri liberali au inițiat un proiect de Hotărâre a Consiliului General al Capitalei, referitor la refacerea și amplasarea pe locul inițial a monumentului dedicat marelui om politic. Din acel moment, timp de 3 ani, în care PNL a avut și majoritatea în Consiliul General și un primar general interimar, nu s-a mai întâmplat nimic. Absolut nimic!”, a precizat Gabriea Firea in scrisoarea publicată pe Facebook.