David Sassoli, Președintele Parlamentului European, este în carantină, izolat la reședința sa din Bruxelles, din cauza coronavirusului, potrivit Reuters. Măsura vine după ce acesta a călătorit recent în Italia, țara sa natală.

Măsura este preventivă, mai precizează Reuters citând agenția de presă belgiană Belga News.

„După ce am fost în Italia la sfârșitul săptămânii trecute și din pură precauție, am decis să urmez măsurile indicate. Covid-19 ne obligă pe toți să fie responsabili și să fie precauți. Este un moment delicat pentru toată lumea. Parlamentul continuă să lucreze în alte moduri în exercitarea atribuțiilor sale. Niciun virus nu poate bloca democrația”, se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al acestuia

Chiar astăzi, Parlamentul European dezbate criza coronavirusului și modul în care Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen reacționează la de această situație.

Din cauza epidemiei, sesiunea plenară a forului european a fost scurtată de la 4 zile la o zi și jumătate. De asemenea, ședința a fost mutată la Bruxelles, pentru a se evita riscurile pe care le presupune călătoria eurodeputaților la sediul din Strasbourg.