Președintele Klaus Iohannis primește azi pentru discuții mai mulți miniștri, însoțiți de premierul Orban.
Primul care va ajunge astăzi la Palatul Cotroceni este ministrul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, Lucian Bode. Subiectul principal pe agendă este răspunsul la clarificările solicitate de Comisia Europeană,
privind impactul autostrăzii Sibiu - Piteşti asupra mediului, pe traseul acesteia.

Intenţia Exxon de a vinde participaţia la Marea Neagră, către Lukoil va fi discutată de președinte cu ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri, Virgil Popescu, în condițiile în care Iohannis a declarat deja că acesta este un subiect important pentru autorități.

”Vânzarea participaţiei Exxon la Marea Neagră este o chestiune care ne preocupă. Această informaţie care circulă în ultimele zile nu este reală, nu cred că putem să vorbim de o astfel de posibilă tranzacție, dar ne priveşte şi pe noi şi România va avea un cuvânt greu de spus aici”, a declarat anterior preşedintele.

Ca urmare a situației create după promulgarea legii privind dublarea alocaţiilor pentru copii, pe tema resurselor bugetare necesare pentru îndeplinirea acestor obligații, Iohannis va lua parte și la discuții cu vicepremierul Raluca Turcan şi cu ministrul muncii şi protecţiei sociale, Violeta Alexandru.